JA Bookshop - шаблон joomla Joomla

Információ: 06 33 520-982 vagy +36 70 953-7803 Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Gyakori kérdések

Általános információ

Árajánlatkérés, árak

Szállítás, fizetés

Ingyenes képzés

Kapcsolat

 

 

Általános információ

 

Előírás szerint mikor kell pánikzárat felszerelnem az ajtómra?

Amennyiben a katasztrófavédelem vagy tűzoltóság úgy ítéli meg, hogy a létszám és a menekülési útvonal függvényében indokolt.

 

Hogyan működik egy pánikzár?

Nyomórudas pánikzár esetében a rúd lenyomása után az ajtó minden esetben kinyílik.

Pánikfunkciós bevésőzár esetében kilinccsel kombinálva a kilincs lenyomása után az ajtó midig nyitható.

 

Ezek a pánikzárak megfelelnek az előírásoknak, szabványoknak?

Igen, az EN 1125 szabványnak megfelelőek.

 

Utólag is felszerelhető egy pánikzár az ajtóra?

Igen, megoldható a felszerelés.

 

Bármilyen ajtóra szerelhető pánikzár?

Nem minden esetben oldható meg a pánikzár felszerelése. Csak kifelé nyíló ajtóra szerelhető fel pánikzár, üvegajtóra illetve nagyon magas ajtóra nem megoldható. Maximum magasság: 2,6 m.

 

Rácsos ajtóra is felszerelhető a pánikzár?

Nem, mert biztonsági szempontból nem optimális, hiszen a rácson bárki benyúlhat és a rudat lenyomva bejuthat az ajtón.

 

Kültéri ajtókra is felszerelhető a pánikzár?

Pánikzár kültérre nem szerelhető fel, hiszen ki lenne téve az időjárás viszonytagságának és működési ideje és élettartama lerövidülne. Ez esetben a garancia sem érvényes.

 

Mit jelent,hogy rászegző egy pánikzár?

A pánikzár az ajtólapra van rászerelve, a rúd lenyomásával nyitható az ajtó.

 

Mit jelent, hogy bevéső típusú egy pánikzár?

Az ajtóba kerül egy pánikfunkciós bevésőzár, amely kombinálva van egy nyomórudas pánikzárral.

 

Honnan tudom, hogy melyik típust kell választanom?

Szakértő kollégáink segítenek kiválasztani Önnek a legmegfelelőbb típust. Keresse őket bizalommal elérhetőségünk valamelyikén.

 

Mit jelent a pánikfunkciós bevésőzár és mikor van rá szükség?

Helyettesíthetjük az ajtóban lévő normál bevésőzárat pánikfunkciós bevésőzárral, ilyenkor is mindig nyitható lesz az ajtó belülről, azonban nem lesz rajta rászegző pánikzár nyomórúddal.

 

Nyomólapos vagy nyomórudas pánikzárat válasszak?

Az ajtó elhelyezkedésétől és kialakításától függ. Keresse szakértő kollégáinkat, akik segítenek kiválasztani Önnek a legmegfelelőbbet.

 

Működik-e a pánikzár a meglévő zárral és a kilinccsel?

Nem. A már meglévő zárat illetve kilincset el kell távolítani, helyére félcilinder és a pánikzárral kompatibilis kilincs kerülhet. Ha nem szeretnék kívülről használni az ajtót, akkor nem szükséges a kilincs és a zár.

 

Mi történik azzal a zárral, ami jelenleg az ajtóban van?

Rászegző pánikzár esetében az ajtóban lévő zárat illetve a kilincset el kell távolítani, azon helyét letakarni és felrakni a pánikzárat.

 

Módosíthatok-e a pánikzáron?

Nem. A pánikzáron semmilyen esetben sem szabad módosítani. Lefestés, letakarás, rúdcsere esetén a pánikzár nem lesz az előírásoknak megfelelő. A nem megfelelő használat esetén a garancia sem érvényes.

 

El kell-e látnom matricával a pánikzárat?

Igen, ajánlott matricával ellátni, így az emberek biztosan tudni fogják, hogy mit kell tenni a kijutáshoz. Ilyen matricát tőlünk is tud természetesen vásárolni, a pánikzár mellé mi is adunk.

 

Tűzállóak a pánikzárak?

Az Issudom pánikzárak igen, a Telesco pánikzárak közül a bevéső záras típus is.

 

Milyen színben érhetőek el a pánikzárak?

Az Issudom pánikzárak fehér illetve szürke színben érhetőek el, kérés esetén fekete szín is megoldható, de ennek viszonylag hosszú a szállítási ideje. A Telesco pánikzárak CSAK fekete-piros színben érhetőek el.

 

Hogyan kell pánikzárat felszerelni/rendelni kétszárnyú ajtóra?

Kétszárnyú ajtó esetén az egyik szárnyra az un. aktív szárnyra 1 db egypontos pánikzár kerülhet, a másik, passzív szárnyra 1 db 2 pontos pánikzár kerülhet. A kétpontos pánikzár alul-felül rögzíti az ajtót a tokhoz, de amikor a rajta lévő vízszintes nyomórudat lenyomják, akkor a passzív szárny is azonnal nyílik és ki lehet rajta menekülni.

 

Aktív szárny: melyet napközben/munka közben gyakran használnak,az átmenő forgalom szempontjából aktív

Passzív szárny: ezt a szárnyat nepközben/munka közben nem vagy csak nagyon ritkán használják, ajtótámasztékkal rögzítve van.

 

Kétszárnyú ajtó esetén mind a két szárnyra pánikzárat kell szerelni?

Ez konkrét helyszíntől függ: mekkora az ajtó mérete, hány ember tartózkodhat a helyszínen egyszerre, mekkora az ajtó áteresztő képessége. Ön ezt a tűzoltóságtól vagy a katasztrófavédelem szakértőitől tudhatja meg.

 

Mi kerülhet az ajtó külső oldalára?

A külső működtető egységéről itt talál képeket:

http://panikzarak.hu/raszegzo-panikzar/afora-kulso-veretek

A legtöbben a gomb vagy kilincs és cilinderkivágásos külső egységet kérik tőlünk. Ilyenkor igény esetén zárbetétet is tudunk küldeni Titan K5 vagy K1-es márkában 30-10 mm-es kivitelben. (félcilinder) Ezeknél a kulcs elfordításával, azaz az ajtó bezárásával kívülről megakadályozzuk, hogy kívülről bejussanak az épületbe, viszont belülről mindig ki lehet menekülni ettől függetlenül.

 

Mi van akkor, ha nem szeretném, hogy a külső oldalról bárki is bejöjjön a pánikzárral ellátott ajtón?

Ha olyan ajtóról van szó, melyet csak menekülésre használnak majd, akkor a külső oldalára megteheti, hogy nem szerel fel külső működtető egységet, vagy olyan egységet, mely csak külső takaróelem, melyre ezen az oldalon talál példát:

http://panikzarak.hu/raszegzo-panikzar/afora-kulso-veretek

 

Mit jelentenek a különböző pánikfunkciók: A, B, C

 

Normál Zárási funkciójú zár:

Ezek a zárak alapállapotban kívülről és belülről is kilincsel nyithatók. Zárt állapotban a kilincsek működtetésével sem belülről sem kívülről nem lehet nyitni az ajtókat. Ezek a zárak nem tudnak pánikzár feladatot ellátni.

A. zárási funkciójú pánikzár:

Mikor kívülről gomb található a pánikzáron ezzel a kijutást és bejutás bármikor végre tudjuk hajtani. Olyan belső helyeken használjuk, ahol a kétirányú forgalmat nem kell korlátozni, de a kijutást 1 másodpercen belül végre lehessen hajtani.

B. zárási funkciójú pánikzár:

Mikor alapállapotban kívülről és belülről is nyitható a pánikzár. Azonban reteszelt állapotban, belülről nyitva van, azaz a kilincs lenyomásával ki lehet menni, vagy menekülni viszont kívülről csak kulccsal lehet bejönni.

Ezt a lehetőséget a kilincs cilinderes, vagy a gombos cilinderes változattal lehet megoldani, olyan helyeken, ahol szeretnénk, hogy a bejutást zárt állapotban csak kulccsal tudják végrehajtani. Ezt a kombinációt akkor ajánljuk, ha zárással meg szeretnénk akadályozni az illetéktelenek bejutását, de a kulccsal rendelkezők bármikor megtehessék ezt. Külső ajtókra ajánljuk, vagy belső ajtóknál értékek megőrzése végett.

C. zárási funkciójú pánikzár:

Mikor az ajtó kívülről nem rendelkezik kilinccsel sem gombbal csak egy esztétikus burkolat kerül felszerelésre, így alap állapotban kívülről csak mechanikai rombolással, betöréssel juthatunk be az ajtón. Ezt a megoldást, külső ajtókra szerelik ahol csak a vészhelyzeti kijutás a cél.

 

Ajtócsukó van az ajtómon, működhet együtt a pánikzárral?

Igen.

 

Ki fogja felszerelni a pánikzárat az ajtómra?

Ha általában van gyakorlata szerelési munkákban, akkor ezeknek a pánikzáraknak a felszerelése sem fog Önnek gondot okozni. Magyar nyelvű szerelési utasítást minden esetben mellékelünk a csomagban. Ha kulcsrakész megoldást keres szereléssel együtt, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot.

 

Főkulcsos zárbetétet használunk az ajtóban? Mi a teendő ilyenkor?

Ilyenkor ki kell szedni az ajtóban lévő zárbetétet és a helyére egy 30-10-es félcilindert kell tenni, ami be van illesztve a főkulcsos rendszerbe.

 

Hogyan mérjem meg a jelenleg az ajtómban lévő zárat?

Az első lépésként szereljük ki a zárat az ajtólapból.

- Mikor a zárat sikeresen eltávolítottuk az ajtólapból, szükségünk lesz egy mérőeszközre.

- A leendő zárunk kiválasztásához pár méretet le kell lemérnünk. A két legfontosabb az előlap kilincs tengely távolsága (A) (ami azt jelenti, hogy a zár előlapját és azt a nyílás közepét kell lemérni, amibe a kilincs rudat helyezzük)

- A másik a már említett kilincstengely közép és a kulcslyuk közép mért távolsága (B). Ezek a méretek azért nagyon fontosak, mert az ajtólapon meghatározott helyre vannak fúrva, belemarva a kilincs és zár nyílásai. Ha ezek nem stimmelnek, akkor a kilincset vagy a zárat nem tudjuk rendeltetésszerűen használni!

- Ezek után fontos még a zárház magassága (C), profilmélysége (E), vastagsága (F), előlap hossza

(D), és az előlap végének kialakítása, ami lehet lekerekített vagy sarkos.

 

Kell ellenőriznem a pánikzár működését?

Igen, vagy minden rendezvény előtt vagy legalább 3 havonta ellenőrizni kell a pánikzár működését,

ennek megtörténtét naplózni kell. (a tűzvédelmi naplóba is megteheti az erre vonatkozó bejegyzést)

 

Mi történik, ha meghibásodik a pánikzár?

Az Afora és az Exidom termékekre 3 év garanciát adunk és ha a pánikzár nem szándékos rongálás

miatt sérült meg és lett működésképtelen, akkor garanciális javítást vállalunk a termékre. Jótállási iratot minden esetben mellékelünk a csomagban. Kérjük őrizze meg. Ha Ön kivitelező és Afora pánikzár pót alkatrészre van szüksége, akkor is keressen minket.

 

Árajánlatkérés, árak

 

Mennyibe kerül egy pánikzár?

A pontos ár az igényelt típustól és rendelési mennyiségtől is függ, valamint törzsvásárlóknak

kedvezmény adunk.

 

Kaphatok kedvezményt?

Törzsvásárlóink illetve viszonteladó partnereink további kedvezményekben részesülnek.

Keresse szakértő kollégáinkat további információért.

 

Hogyan kérjek árajánlatot pánikzárra?

Küldhet nekünk email az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., felhívhat minket telefonon a következő

telefonszámokon hétköznap 08:00 – 16:00-ig: 06-33/520-982, 06-70/953-7804, 06-70/953-7803. Kérhet itt a weboldalon ingyen visszahívást is. A

következő információkra minden esetben szükségünk van ahhoz, hogy árajánlatot tudjunk adni, kérjük

olvassa el itt :http://panikzarak.hu/tudastar/arajanlat-peldak

 

Szállítás, fizetés

 

Hogyan kaphatom meg a megrendelt terméket?

GLS futárszolgálattal küldjük el Önnek vagy előre egyeztetett időpontban a telephelyünkön is átveheti a megrendelt terméket: 2500 Esztergom, Simor J. u. 45.

 

Milyen fizetési feltételek vannak?

Előreutalás bankszámlára vagy utólagosan készpénzben a futárszolgálatnak is kifizetheti a vételárat ill. a telephelyünkön átveheti az árut és készpénzben is fizethet.

 

Mennyi a szállítási idő?

Raktáron lévő termékek esetében 3-4 munkanap, raktáron nem lévő termékek esetében 5-6 hét.

 

Mennyi a szállítási díj?

A csomagok darabszámától. Konkrét rendelésénél tájékoztatni fogjuk a szállítási díjról is.

 

Ingyenes képzés

 

Hol kaphatok még részletesebb tájékoztatást pánikzárakról?

További információkért keresse fel szakértő kollégáinkat elérhetőségeink valamelyikén.

Lehetőség van részt venni ingyenes képzésünkön, melyet akár személyesen akár otthonából is elvégezhet.

Minden információt megtalál az Ingyenes képzés menüpontra kattintva.

 

Az ingyenes képzés valóban ingyenes?

Igen, a képzés teljesen ingyenes, minden kötelezettségektől mentes, nincs vásárlási vagy megrendelési kötelezettség.

Az oktatás nem akkreditált, az oktatáson való részvétellel nem jár hivatalos képzettséget igazoló vagy egyéb dokumentum.

 

Kapcsolat

Telefon: 06-33/520-982, 06-70/953-7804, 06-70/953-7803

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.